Peralada explora els vincles mallorquins de la nissaga dels Rocabertí

Fuente:
http://www.ara.cat/

ARA Barcelona, 18/06/12

 

L’exposició ‘Els comtes de Peralada i Mallorca’ del castell de Peralada recupera i reivindica durant tot l’estiu els vincles amb l’illa a partir de documents, material bibliogràfic, mobiliari i quadres

 

Els Rocabertí han estat una de les nissagues nobiliàries més importants de Catalunya i Mallorca. La relació del llinatge amb l’illa –que passa per vincles amb Jaume I, els comtes Dalmau V i Jofre III– va perdurar fins a la seva extinció a finals del segle XIX. La biblioteca del castell de Peralada ret homenatge a la nissaga, reivindica i recupera els vincles amb l’illa i dóna a conèixer arreu la relació entre ambdós territoris a partir de documents dels comtes de Peralada (família Rocabertí) custodiats a l’Arxiu del Regne de Mallorca, documents particulars procedents de casa Vivot i valuosos llibres i objectes personals preservats a la biblioteca, a l’arxiu i al museu del castell de Peralada.

 

A més, l’exposició bibliogràfica i documental és complementada amb peces del fons museístic, mobiliari, quadres i retaules de pintors mallorquin propietat dels comtes de Peralada: obres d’Antoni Ribas, Fausto Morell i del cercle de Guillem Mesquida. Per últim, la mostra també compta amb retrats de la família fets per un dels millors retratistes del segle XIX, Vicente López.

 

Vista-castell-Bellver-dAntoni-Ribas_ARAIMA20120618_0083_20

x

Le musée du château de Peralada et, en particulier, sa collection de verre se joignent à la célébration de "l'Année internationale du verre" au cours le passé 2022.

Bien que la collection de verre puisse être appréciée, dans une large mesure, dans le cadre de la visite du Musée, cette année, une zone inédite de la collection située au rez-de-chaussée du Château sera ouverte au public. Dans ces salles, le collectionneur Miguel Mateu Pla a localisé ses premiers achats de verre ; nous allons apprécier donc la muséographie proposée au début du XXe siècle à l'intérieur d'un château du XIVe siècle.

Cette visite aura lieu les samedis, à 12h00 sur réservation préalable en contactant par e-mail : infomuseo@grupperalada.com. La capacité maximale est de 10 personnes. Prix ​​: 10,00 €.

Entrée : Plaza del Carmen (même porte du Musée). La ponctualité est essentielle puisque la porte s'ouvrira et se fermera à 12h00.