Dissabte, 21 de maig de 2011

AMARNA. L’HORITZÓ D’ATON

L’Egipte de la dinastia XVIII és un dels moments més àlgits de la civilització faraónica, de creixement econòmic i territorial. Un dels sectors més privilegiats va ser el clergat d’Amon del Temple de Karnak, que va incrementar el seu poder econòmic i polític, enfrontant-lo amb el poder del faraó. Akhenaton va derogar el culte d’Amon amb l’implantació d’un déu únic, Aton.

La mor d’Akhenaton va suposar la fi del projecte d’Amarna. La ciutat s’abandona i Amon torna a ser el déu principal. El succeeix un personatge controvertit i, posteriorment el nen-faraó Tutankhamon. La mort d’aquest porta al poder a Ay, un funcionari. Però el poder estava en mans d’un personatge que es va mantenir a l’ombra fins al darrer moment: Horemheb.

 

Maite Mascort. Vicepresidenta de la Societat Catalana d’Egiptologia, arqueòloga i Membre de la Missió Hispano Egípcia a Oxirrinc (El Bahnassa, Egipte).

Núria Castellano. Doctora en Història (espec. Egiptologia), Master en Egiptologia, Membre de la Missió Hispano Egípcia a Oxirrinc (El Bahnassa) i Membre de la Societat Catalana d’Egiptologia i de la Internacional Association Egiptologist.

 

10:30 h.  Cafè de benvinguda a la Biblioteca del Castell

11:00 h. Primera Conferència. Amarna. Un dels periodes més vibrants de l’història d’Egipte

Ponent: Maite Mascort

13:00 h. Tast de vins

14:00 h. Dinar optatiu al Mirador del Castell de Peralada.

16:00 h. Visita guiada al Museu del Castell de Peralada.

17,30 h. Segona Conferència. Egipte després d’Amarna

Ponent: Núria Castellano

 

_

INSCRIPCIONS

Conferència i visita 50,00 €

Preu del dinar. 35,00€

_